Număr record de participanţi la Turneul Internaţional de Bowling, IBIBO 2017. Cel mai tânăr concurent reprezintă România şi are 15 ani!

29 sep 2017 544 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Număr record de participanţi la Turneul Internaţional de Bowling, IBIBO 2017. Cel mai tânăr concurent reprezintă România şi are 15 ani! 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/16748357/1/ibibo.jpg

IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfăşurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide a opta ediţie a competiţiei la IDM Club Bucureşti, în acest weekend.

  • IBIBO 2017 se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2017 şi are un fond de premiere de 27.000 de euro.

Avem anul acesta o serie de premiere la IBIBO, lucru care ne confirmă amploarea pe care o are turneul, de la an, la an. Am pregătit ediţia cu cel mai ridicat nivel tehnic de până acum, de aceea şi jocul pe care îl vom vedea va fi unul foarte competitiv. Avem o ungere a pistei foarte dificlă, de 39 de picioare şi 25 de ml. cantitatea de ulei, specifică celor mai renumite competiţii internaţionale, care cere precizie din partea jucătorilor şi decizie corectă de deplasare spre stânga, pentru dreptaci şi spre dreapta, pentru stângaci.

Mai mult, echipa românilor este formată dintr-un număr record de peste 70 de participanţi, iar cel mai tânăr jucător al ediţiei este tot un român, care abia a împlinit 15 ani şi promite să facă o figură bună, încă de la prima participare. În spatele acestor statistici stă, însă, faptul că bowling-ul devine un sport cu mai multă aderenţă pe plan local şi ne aşteptăm la o ediţie fără precedent a singurului turneu internaţional de bowling din România
”, spune Marius Briciu, director IDM Club şi managerul echipei de organizare a IBIBO 2017.

160 de jucători, din 17 ţări, sunt înscrişi în turneu. Cea mai numeroasă echipă este din România, cu aproximativ 70 de jucători. La start se vor afla sportivi din Bulgaria, Cipru, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Mattias Wettenberg, din Suedia, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din Europa, participă, anul acesta, în premieră, la IBIBO. Printre cei mai importanţi jucători de bowling înscrişi la turneul IBIBO 2017 se numără campionul Barry Foley (Irlanda), Giannis Stathatos (Grecia), Marco Cesare Parapini (Italia), Steffen Tang-Petersen (Danemarca), precum şi americanul Christopher Boyd.

Din echipa românilor, 9 fac parte din lotul naţional lărgit de bowling: Cristian Calagiu, Romeo Găgenoiu, Lucian Paraschiv, Marius Bălan, David Orlanda, Cătălin Gheorghe, Alexandru Arbanaş, Victor Dumitraşcu şi Nicolae Gheorghe. Cel mai tânăr membru al echipei este Cezar Feliu, în vârstă de 15 ani, care se antrezează, de doi ani, la clubul IDM, cu Valentin Piroş, selecţionerul echipei de bowling a României.

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are două categorii de participanţi - în funcţia de media de joc a fiecărui participant:

  • A (clasă profesionistă) - include jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice)
  • B (clasă semiprofesionistă) - media de joc este de 180 de popice.

Fondul de premiere de 27.000 euro, va acoperi premii pentru primii 40 de jucători clasaţi la categoria A (clasă profesionistă) şi, pentru a stimula jucătorii la început de drum, vor fi premiaţi şi primii cinci din categoria B (clasă semiprofesionistă).

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 8 octombrie, începând cu ora 20:00. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului, care va putea fi urmărit şi pe pagina oficială a competiţiei.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.