JUDO | Premieră pe tatami la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo: CIO a introdus o probă nouă. Care sunt criteriile de participare pe care trebuie să le îndeplinească România pentru o nouă şansă la medalie

12 iun 2017 1111 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
JUDO | Premieră pe tatami la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo: CIO a introdus o probă nouă. Care sunt criteriile de participare pe care trebuie să le îndeplinească România pentru o nouă şansă la medalie

Comitetului Olimpic Internaţional a validat introducerea unei noi probe în programul olimpic de la judo, începând cu ediţia Tokyo 2020. La următoarele Jocuri se va organiza în premieră o întrecere pe echipe mixte, care oferă astfel tuturor ţărilor participante şansa unor noi medalii. Federaţia Internaţională de Judo a înregistrat, astfel, un mare succes la nivelul mişcării olimpice internaţionale.

În noul concurs de la mixt, echipele vor fi formate din câte 6 sportivi per ţară: trei fete (la categoriile 57 kg, 70 kg şi +70 kg) şi trei băieţi (la categoriile 73 kg, 90 kg, şi +90 kg).

Un minimum de 12 echipe este aşteptat să ia parte la acest format spectaculos de întrecere, iar Federaţia Româna de Judo şi-a anunţat deja decizia de a participa la competiţia pe echipe. Condiţia de participare în proba mixtă este ca fiecare echipă sa fie formată din sportivi care şi-au asigurat calificarea în concursul individual, pe baza punctelor din clasamentul mondial de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

În total, se vor acorda 15 seturi de medalii la Tokyo 2020: 7 categorii la feminin, 7 categorii la masculin şi 1 concurs mixt. 386 de judoka sunt aşteptaţi să se prezinte la concurs pe tatami-urile din capitala Japoniei (193 în concursul feminin şi 193 în cel masculin).Introducerea acestei probe mixte “este un vis devenit realitate pentru familia judo-ului, iar faptul că va debuta la Tokyo, patria mamă a sportului pe tatami, face cu atât mai specială această competiţie între ţări”, punctează Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial IJF. "Cred că întrecerea pe echipe mixte de la Jocurile Olimpice va contribui puternic la popularitatea Mişcării Olimpice şi la valorile Jocurilor Olimpice", a mai declarat Marius Vizer, potrivit sursei citate.
 

  • Formatul cu echipe mixte a fost propus iniţial şi s-a disputat cu succes la primele două ediţii ale Jocurilor Olimpice pentru tineret care au avut loc la Singapore (2010) şi la Nanjing (2014).
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.