INIŢIATIVĂ | 20 de burse pentru tinerii sportivi cu rezultate excepţionale. Andreea Răducan: "Tinerii au nevoie de susţinere". Cum se poate aplica şi din cine e format juriul

25 feb 2016 1354 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
INIŢIATIVĂ | 20 de burse pentru tinerii sportivi cu rezultate excepţionale. Andreea Răducan: "Tinerii au nevoie de susţinere". Cum se poate aplica şi din cine e format juriul
  • 20 de burse vor fi acordate tinerilor sportivi care au obţinut rezultate excepţionale, însă întâmpină dificultăţi financiare în drumul către marea performanţă.

„Am dorit ca şi în acest an să continuăm şi să dezvoltăm  parteneriatul cu Fundaţia Olimpică Română, parteneriat în care ne-am implicat din anul 2015. La baza implicării Allianz-Ţiriac în acest parteneriat a stat dorinţa de a sprijini viitorul unor copii care obţin performanţe reale, performanţe bazate pe muncă constantă şi pe o autentică dorinţă de a fi mai din ce în ce mai buni. Allianz-Ţiriac s-a implicat constant în societate de-a lungul anilor, şi la ora actuală şi-a asumat o responsabilitate pe termen lung, aceea de a susţine viitorul copiilor performanţi, care depun eforturi reale şi muncesc susţinut pentru rezultatele pe care le obţin. Aceştia merită să primească cele mai înalte distincţii sportive. Suntem mândri de rezultatele obţinute de cei 14 bursieri în anul 2015 şi ne dorim ca din ce în ce mai mulţi tineri sportivi talentaţi să aibă ocazia să urce pe podium la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale”, a declarat Remi Vrignaud, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări.

Bursierii selectaţi vor primi timp de un an, o bursa lunară de 300 de lei pentru a-şi susţine cheltuielile cu echipamentul, alimentaţia şi eventuale deplasări.

Pot aplica pentru aceste burse tinerii care practică un sport olimpic şi au vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani. Candidaturile pot fi depuse până în data de 9 martie 2016. Mai multe informaţii despre program şi despre modalitatea de a aplica pentru burse, precum şi documentele necesare înscrierii se regăsesc pe site-ul www.fundatiaolimpica.ro.

”Vremurile sunt dificile pentru numeroşi sportivi din România. Tinerii, chiar şi cei cu rezultate foarte bune, au nevoie de susţinere pentru a continua pe drumul performanţei. Scopul acestui program este de a-i ajuta şi motiva pe aceşti tineri să continue. Fără o bază de selecţie sănătoasă nu putem spera la performanţe sportive recunoascute la nivel mondial. Mulţumesc cu această ocazie partenerilor noştri, Allianz – Ţiriac Asigurări, pentru faptul că au ales sa investească în viitor, sprijinind tinerele generaţii de sportivi”, a declarat Andreea Răducan, Preşedintele Fundaţiei Olimpice Române.

Aplicanţii vor fi evaluaţi de către un juriu de specialitate. Selecţia se va face în funcţie de  performanţele sportive şi posibilităţile materiale ale părinţilor. Din juriu fac parte: Andreea Răducan, campioană olimpică la gimnastică şi Preşedinte al Fundaţiei Olimpice Române, Valeria van Groningen, campioană olimpică la canotaj şi Vicepreşedinte al Fundaţiei Olimpice Române şi Valentina Saygo, membru în Consiliul Director al Fundaţiei Olimpice Române.

În cadrul primei ediţii a programului Bursele de Performanţă Allianz – Ţiriac, 14 tineri sportivi au primit susţinere financiară pentru desfăşurarea activităţilor sportive. În decursul unui singur an aceştia au reuşit să obţină 103 medalii de aur, 39 medalii de argint, 20 de medalii de bronz, stabilind 64 de recorduri naţionale. Cel mai medaliat sportiv a fost Martin Daniel, multiplu recordman naţional de Juniori 3 şi Juniori 2 la nataţie.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.